Acties

POSTCODE CADEAUKAART GEKREGEN?

Het is te verwachten dat de deelnemers van de Postcode Loterij in oktober/november a.s. weer een cadeaukaart ter waarde van €12,50 krijgen, die besteed kan worden aan vegetarische producten bij een Albert Heijn supermark.

Wanneer U geen gebruik maakt van deze cadeaukaart, vragen wij U de kaart te doneren aan de Voedselbank Zuidwest Friesland. 

LEES MEER

De opbrengst van de gedoneerde kaarten wordt gebruikt voor de aankoop van gezonde en duurzame levensmiddelen, voor de voedselpakketten die verstrekt worden aan de cliënten in ons werkgebied.

Op welke manier kunt u de cadeaukaarten doneren aan de Voedselbank? Voordat U de kaarten gaat doneren moet de kaart geactiveerd worden.

Hiervoor zijn twee mogelijkheden;

Mogelijkheid 1 U activeert de kaart via de website.

Het websiteadres voor activatie staat op de kaart vermeld.

Op deze website vult U de gevraagde gegevens in, waarmee cadeaukaart wordt geactiveerd. Ontvangt u meerdere kaarten, dan zal elke cadeaukaart afzonderlijk moeten worden geactiveerd.

Belangrijk is het dat u daarna de sticker op de kaart verwijderd om aan te geven dat de kaart geactiveerd is

Mogelijkheid 2 wanneer u geen gebruik maakt van het internet

Maakt u geen gebruik van het internet dan is het doneren ook geen probleem. Wij activeren dan graag voor u de kaarten, en vragen U dan om het volgende te doen.

Kaartnummers

Maak een briefje waarop U vermeld de laatste drie cijfers van het nummer die onder de streepjescode op de te doneren kaart staat.

Postcode -Vermeld uw postcode en huisnummer

Bankrekening – vermeld de laatste drie cijfers van het bankrekeningnummer waarmee u meespeelt met de postcode loterij.

Inleveren

Doe het briefje met deze gegevens samen met de cadeaukaart (kaarten), in een gesloten envelop, en lever die daarna in bij een van de onderstaande adressen.

Uw gedoneerde kaarten levert u in bij een lokaal inzamelpunt,

Of bij het centrale inleverpunt “de Treemter” Balk,

Wilt U de kaarten graag spoedig inleveren bij een van de lokale inzamelpunt,

of bij het centraal inleverpunt Zalencentrum “de Treemter Balk”

Lokale inleverpunt voor Uw omgeving zijn;

Locatie Naam Adres

Bakhuizen Mevr. Nieuwenhuis St. Odulphusstraat 20

Balk Zalencentrum de Treemter Bogermanstraat 3

Hemelum Mevr. Wieke Stoker Sijbren Sijtsmastrjitte 3

Hindeloopen Ikoonstore Buren 19

Koudum Boekhandel Muizelaar Hoofdstraat 10

Oudemirdum Fam. De Jong Liemdobbe 9

Sleat Fam. de Boer Spanjaardsdijk 10

Stavoren Fam. A. Bremer Breefenne 19

Workum Mevr. Jelly Deinum Dwarsnoord 52

Workum Wereldwinkel Begine 28


Het Centrale inleverpunt (tevens postadres) is:

Zalencentrum de Treemter.
Bogermanstraat 3 te Balk.
Kaarten in de brievenbus a.u.b.
/expander_maker]

Eind januari 2023 zijn er enkele mooie initiatieven geweest waar de Voedselbank graag haar medewerking aan heeft gegeven.

Van uit het onderwijs is een project uitgevoerd met als thema aandacht voor onze samenleving, en met name voor de medemens waarvoor het bieden van hulp van groot belang kan zijn. In de lesprogramma’s is door een vrijwilliger van de Voedselbank aandacht gegeven op welke wijze de Voedselbank dit doet. De leerlingen uitten hun betrokkenheid met een initiatief om een voedselinzameling te organiseren. Wij vinden geven van voorlichting over de functie en toelatingseisen van de Voedselbank belangrijk.

Onlangs is er een groep van jongeren uit Workum in ons distributiecenter en magazijn geweest en heeft kunnen zien en horen waarvoor en op welke wijze dit wordt uitgevoerd. Horen, zien en ruiken heel educatief. Ook vanuit Workum heeft een jongerengroep een initiatief genomen om een High Tea te organiseren op een zaterdag. Als Voedselbank zijn wij hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn.

De opbrengst voor deze High Tea is namelijk voor de Voedselbank bestemd. Het is dan ook hartverwarmend om initiatieven van onze jongeren mee te maken.
Inspireert dit ook tot een actie o.i.d. kijk dan ook op de pagina Acties
.

Inzameling

Begin februari 2023 heeft onze Voedselbank een geslaagde inzamelingsactie gehouden bij de Albert Heijn supermarkt Antoniusplein in Sneek. De actie had als thema ‘’Op een lege maag kun je niet leren’’. AH had voor deze actie naast ontbijtproducten ook andere langdurig houdbare producten uitgestald op een display vooraan in de winkel.

De keuze van deze producten is door de AH klanten zeer gewaardeerd, Dit uitte zich in de grote hoeveelheid gedoneerde producten die wij hebben mogen ontvangen. Daarvoor dank aan deze bezoekers van de AH Antoniusplein te Sneek.

Ook dank aan alle vrijwilligers die met veel genoegen aan deze actie hebben meegewerkt.

Acties aanvraag

Wanneer jezelf een actie wilt organiseren vanuit een bedrijf, winkel, kerk of school. of als particulier, dan willen we je graag hiermee steunen. Denk hierbij aan het adviseren van het juiste voedsel welk voor onze voedselpakketten geschikt is, of bij het delen van onze ervaringen. En kunnen je hulp aanbieden voor het vervoeren van het ingezamelde voedsel.

Laat het ons weten waarin wij je kunnen ondersteunen? En neem contact op met;

Telefoon: 06-57703854 of   >klik hier< voor het contactformulier.

Openingstijden

Bij de toewijzing van een voedselpakket wordt de afhaaltijd van het pakket aangegeven.
Er zijn momenteel geen afwijkende openingstijden.